Slávky na víně a česneku

Slávky na víně a česneku

Recipe by Course: Soutěž
Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

20

minutes
Doba vaření / pečení

10

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 0,5 kg slávek

  • sklenice vývaru

  • 0,2 litru bílého suchého vína

  • 4 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • listová petrželka

  • máslo

  • sůl

  • pepř

Directions

  • Slávky omyjeme, otevřené vyhodíme a ostatní necháme chvíli ve studené vodě.
  • Nakrájenou cibuli na drobno zpěníme na másle společně s česnekem (na tenké plátky), přidáme petrželku, slávky a chvíli restujeme, přidáme víno a vývar, vaříme cca 5 minut.
  • Dochutíme solí, pepřem a podáváme s opečenou bagetkou. Zavřené slávky se vyhazují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *