Holandský řízek z krůtího masa

500g mleté krůtí maso
150g sýr gouda
vejce a strouhanka na obalení
sůl
petržel

Sýr nastrouháme a smícháme s masem, osolíme. Petrželku nakrájíme a také vmícháme. Vytvoříme kolečka „puky“ s tloušťkou asi 1,5 cm. Obalíme 2x ve vejci i ve strouhance (bez mouky). Smažíme z každé strany 5-10 minut. Pokud jsou akorát usmažené, po rozkrojení sýr teče a maso není syrové.

Lahodný holandský řízek se sýrem gouda – domácí varianta klasiky z jídelny. Kvalita holandského řízku záleží zejména na kvalitě použitých surovin. Nešetřete na kvalitě krůtího masa ani sýru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *