Hrášková polévka

Hrášková polévka

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Olej

  • 2 cibule

  • 2 sterilovaný hrášek ve slaném nálevu

  • Vývar (nebo hovězí bujón)

  • Smetana

  • Tousty

Directions

  • Na oleji osmažíme nakrájené cibulky, přidáme hrášek přímo s nálevem.
  • Zalijeme vývarem, nebo trochou vody, kde při varu vložíme do polévky bujón, (stačí trocha, tak aby se polévka nemusela zahustit), povaříme asi 10 minut.
  • Rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Zjemníme smetanou a podáváme s tousty, ozdobené třeba s petrželkou, nebo pažitkou.

Notes

  • Rychlá hrášková polévka z hrášku z konzervy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *