Vepřová pečeně v alobalu
Course: SoutěžServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Cca 600 g vepřové pečeně
Sůl
Pepř
Koření na pečené masa
Kmín
Bobkový list
Nové koření
Hořčice
Directions
- Maso vcelku omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a potřeme hořčicí.
- Zabalíme do alobalu a necháme chvilku odležet.
- Dáme pod poklicí do předehřáté trouby cca na 170 stupňů asi na 40 minut.
- Poté sundáme alobal, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list.
- Pečeme ještě asi hodinu a postupně poléváme a můžeme i podlévat, pokud se voda vypaří.
- Na poslední půl hodinu sundáme poklici.
- Omáčku jsem zjemnila a zajistila trochou mléka s bramborovým škrobem.
- Podáváme se zeleninovou rýží.

