Třešňový koláč

Třešňový koláč

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 80g celozrnné hladké mouky

  • 80g polohrubé mouky

  • 80g másla nebo Hery

  • 80g medu

  • 80ml horké vody

  • 3 vejce

  • Prášek do pečiva

  • Vanilkový cukr

  • 300-400ml zakysané smetany

  • Sklenice zavařených třešní

  • Vanilkový pudink

Directions

  • bílků ušleháme tuhý sníh.
  • Žloutky vyšleháme s medem a máslem, přidáme obě mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec horkou vodu a sníh.
  • Pečeme na 170 stupňů asi půl hodiny. Necháme vychladnout, potřeme zakysanou smetanou, dáme třešně a z nálevu uvaříme pudink (dávám méně než půl litru). Pudinkem polejeme koláč a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.

Notes

  • Třešňový koláč se zakysanou smetanou a pudinkem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *