Domácí houskový knedlík
Course: SoutěžServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Hrubá mouka-500g
Lžička soli
Půl kostky kvasnic(21g)
Hrnek vody
1vejce
1 rohlík
Directions
- Kvasnice rozdrobíme do misky a v opravdu malém množství vody(1PL) je rozpustíme. Rohlík nakrájíme na kostičky a v míse všechny ingredience smícháme.
- ěsto se musíte převalovat ze strany na stranu. Pokud se hodně lepí, dle potřeby (záleží na typu mouky -já použila tu z Penny)ještě můžeme mouku přisypat.
- Nakonec necháme těsto nakynout. Jakmile nakyne, tak jej znovu promícháme a necháme ještě jednou nakynout. Nakonec vytvarujeme 2 knedlíky.
- Pomalu si připravíme větší hrnec do kterého nalijeme do poloviny vodu a dáme lžičku soli. Ve vařící vodě vaříme 14 minut. Nakonec knedlíky vytáhneme, propíchneme špejlí a potřeme rozpuštěným máslem
Notes
- Zpočátku knedlíky vypadají po vytvarování, že budou malé, ale v hrnci se hodně zvětší.
