Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Recipe by Pavla GustinováCourse: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Hrubá mouka-500g

  • Lžička soli

  • Půl kostky kvasnic(21g)

  • Hrnek vody

  • 1vejce

  • 1 rohlík

Directions

  • Kvasnice rozdrobíme do misky a v opravdu malém množství vody(1PL) je rozpustíme. Rohlík nakrájíme na kostičky a v míse všechny ingredience smícháme.
  • ěsto se musíte převalovat ze strany na stranu. Pokud se hodně lepí, dle potřeby (záleží na typu mouky -já použila tu z Penny)ještě můžeme mouku přisypat.
  • Nakonec necháme těsto nakynout. Jakmile nakyne, tak jej znovu promícháme a necháme ještě jednou nakynout. Nakonec vytvarujeme 2 knedlíky.
  • Pomalu si připravíme větší hrnec do kterého nalijeme do poloviny vodu a dáme lžičku soli. Ve vařící vodě vaříme 14 minut. Nakonec knedlíky vytáhneme, propíchneme špejlí a potřeme rozpuštěným máslem

Notes

  • Zpočátku knedlíky vypadají po vytvarování, že budou malé, ale v hrnci se hodně zvětší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *