Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 4 kachní stehna

  • 1 jablko

  • Kmín

  • Sůl

  • Pepř

  • Bramborový knedlík

  • Červené kysané zelí

  • Cibule

  • Cukr

Directions

  • Stehna osolíme a opepříme. Nakrájíme jablka na plátky a vložíme pod kůži a do pekáče, přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli. Na to položíme stehna a ještě posypeme kmínem.
  • Podlijeme vodou a dáme péct zpočátku na 150 stupňů pod pokličkou cca 2-3 hodiny, aby šlo maso dobře od kosti.
  • Nakonec teplotu zvýšíme na 200 stupňů, sundáme poklop a necháme kůrku opéct do zlatova. Červené zelí připravuji na cibulce, dochutím cukrem a solí. Hodně záleží na druhu zelí, někdy nedávám nic.
  • Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *