Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Course: SoutěžServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Hovězí kosti na polévku
Mrkev
Celer
Petržel
Sůl
Pepř
Bobkový list
Knedlíčky:
Kuřecí játra
1 vejce
Strouhanka
3 stroužky česneku
Majoránka
Sůl
Pepř
Directions
- Kosti a zeleninu se solí, pepřem a bobkovým listem dáme do tlakového hrnce vařit asi na 2 hodiny.
- Játra rozmixujeme nebo pomeleme a přidáme, vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a strouhanku.
- Vytvoříme husté těsto ze kterého tvoříme kuličky.
- Jakmile je vývar hotový scedíme a dáme vařit knedlíčky buď zvlášť nebo přímo do vývaru.
- Zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a přidáme zpět.
- Můžeme přidat ještě krupicové noky nebo nudle.
- Dochutíme solí, pepřem nebo jak máte rádi a zdobíme čerstvou petrželkou.

