Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Hovězí kosti na polévku

  • Mrkev

  • Celer

  • Petržel

  • Sůl

  • Pepř

  • Bobkový list

  • Knedlíčky:

  • Kuřecí játra

  • 1 vejce

  • Strouhanka

  • 3 stroužky česneku

  • Majoránka

  • Sůl

  • Pepř

Directions

  • Kosti a zeleninu se solí, pepřem a bobkovým listem dáme do tlakového hrnce vařit asi na 2 hodiny.
  • Játra rozmixujeme nebo pomeleme a přidáme, vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a strouhanku.
  • Vytvoříme husté těsto ze kterého tvoříme kuličky.
  • Jakmile je vývar hotový scedíme a dáme vařit knedlíčky buď zvlášť nebo přímo do vývaru.
  • Zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a přidáme zpět.
  • Můžeme přidat ještě krupicové noky nebo nudle.
  • Dochutíme solí, pepřem nebo jak máte rádi a zdobíme čerstvou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *