„Rozlítaný“ vepřový ptáček s rýží

„Rozlítaný“ vepřový ptáček s rýží

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Pečený vepřový španělský ptáček z tlakového hence.

Ingredients

  • 0,5kg vepřové kýty

  • Cibule

  • Klobása nebo párek

  • 2 uvařená vejce

  • Kyselé okurky

  • Slanina

  • Nakládaná kapie

  • Žampiony

  • Sůl

  • Pepř

  • Hořčice

Directions

  • Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • Na dobro nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci orestujeme na oleji, přidáme maso, sůl, pepř a hořčici.
  • Jakmile se maso zatáhne přidáme všechny ostatní suroviny, které jsme si předem nakrájeli na malé kostičky.
  • Ještě chvíli restujeme, můžeme zasypat troškou mouky.
  • Zalijeme studenou vodou (zhruba hrnek) a zavřeme tlakový hrnec.
  • Necháme dusit asi 30-40 minut.
  • Hotové dochutíme dle libosti a podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *