Pomerančový dort s rebarborovým krémem
Course: SoutěžServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Těsto:
200 g polohrubé mouky
150 g cukru
3 vejce
6 lžic horké vody
Prášek do pečiva
Pomerančová kůra
Šťáva z půlky pomeranče
Krém:
Šlehačka
Máslo
Cukr nebo med
Rebarbora
Na dozdobení meruňková marmeláda a kokos
Directions
- Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přidáme mouku, kůru, šťávu a kypřící prášek a horkou vodu. Nakonec vyšleháme bílky a vmícháme do těsta, ale už nemixujeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíru ( volba formy je na Vás ) na 170 stupňů asi půl hodiny.
- Rebarboru nakrájíme na drobno a na másle a cukru (medu) necháme lehce zkaramelizovat. Ze smetany vytvoříme šlehačku. Vychladlou rebarboru přidáme ke šlehačce a opatrně rozmixujeme, kdo chce mixovat nemusí.
- Hotový dort rozkrojíme, natřeme marmeládou a krémem, přiklopíme druhou půlku a zase potřeme. Nakonec posypeme kokosem a necháme do druhého dne uležet.
Notes
- Pomerančový dort s rebarborovým krémem

