Pomerančový dort s rebarborovým krémem

Pomerančový dort s rebarborovým krémem

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky

  • 150 g cukru

  • 3 vejce

  • 6 lžic horké vody

  • Prášek do pečiva

  • Pomerančová kůra

  • Šťáva z půlky pomeranče

  • Krém:

  • Šlehačka

  • Máslo

  • Cukr nebo med

  • Rebarbora

  • Na dozdobení meruňková marmeláda a kokos

Directions

  • Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přidáme mouku, kůru, šťávu a kypřící prášek a horkou vodu. Nakonec vyšleháme bílky a vmícháme do těsta, ale už nemixujeme.
  • Pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíru ( volba formy je na Vás ) na 170 stupňů asi půl hodiny.
  • Rebarboru nakrájíme na drobno a na másle a cukru (medu) necháme lehce zkaramelizovat. Ze smetany vytvoříme šlehačku. Vychladlou rebarboru přidáme ke šlehačce a opatrně rozmixujeme, kdo chce mixovat nemusí.
  • Hotový dort rozkrojíme, natřeme marmeládou a krémem, přiklopíme druhou půlku a zase potřeme. Nakonec posypeme kokosem a necháme do druhého dne uležet.

Notes

  • Pomerančový dort s rebarborovým krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *