Vepřová panenka na home-office

Vepřová panenka na home-office

Recipe by Pavla GustinováCourse: Rychlý oběd, Hlavní chodCuisine: Česká, MexickáDifficulty: Jednoduché
Počet porcí

1-4

porcí
Doba přípravy

15

minutes
Doba vaření

15

minutes

Ingredients

  • K naložení:
  • Vepřová panenka 2ks

  • Sůl

  • Worchester

  • Olej

  • Ke smažení a podávání:
  • Olej

  • Přílohová zelenina

  • Chléb

  • Hořčice

Directions

  • Maso si naložíme nejlépe den předem, ale klidně až před smažením. Do nádobky, která jde zavřít a dát do lednice, nakrájíme maso na medailonky, hrubé cca 1-2cm.
    Prosolíme, zalejeme Worchestrem a dobře promícháme. Poté zalejeme v nádobce olejem a znovu důkladně promícháme, zavřeme a můžeme uchovat v lednici až 3 dny.
  • Maso osmahneme na pánvičce na oleji z obou stran, nemělo by se smažit dlouho, aby se nevysušilo.
  • Podáváme se zeleninou a s hořčicí.
  • Osmahneme vždy jen kolik je třeba, maso může zůstat v lednici naložené i na další dny.

Notes

  • Recept je ideální pro home-office oběd, protože jídlo jerychlé, lehké na žaludek a přiměřeně zdravé. Důležitý je poměr – kolik masa, tolik zeleniny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *